27 Ekim 2012 Cumartesi

KAĞIT NASIL YAPILIR VİDEO İZLE

KAĞIT NASIL YAPILIR VİDEO İZLE


Ağacın gödesindeki katmanlar ‘fiber’ adı verilen liflerden oluşur. Fiber, çok ince selüloz iplikçiklerinin ‘linyin’ adı verilen yapışkan madde yardımıyla bir arada bulunan halidir.
Kâğıt da, işte bu liflerin ayrıştırılıp tekrar katıştırılmasıyla elde edilir.

    Kâğıt ve kâğıt yapımı hakkında gerçekten bilgi sahibi olmak istiyorsanız,
    önce ağaçları tanımanız gerekir. Nerede yaşadığınıza bağlı olsa da ağaçlar dört bir yanda karşımıza çıkar. Bazen ormanlar dolusu, bazen de binaların arasına sıkışmış tek tük halde... Peki ağaçların nasıl oluştuğunu ve hangi parçalardan meydana geldiğini düşündünüz mü hiç?

Önce ağaç kütüğüne bir bakalım. Kabuk, iç taraftaki odunu hava şartlarından, böceklerden ve diğer tehlikelerden korur. Kabuğun hemen iç kısmında ince bir film tabakası halinde kambiyum (büyütken doku) yer alır. Bu tabakanın hücreleri hem kabuğa hem de iç tabakaya dönüşebilir.

    Diğer bir bölüm, ‘yalancı odun’ da denen, nispeten açık renkli olan kabuk altı tabakasıdır. Bu bölüm, ağacın besleyici özsuyunun aynen damarlarımızda dolaşan kan gibi tüm gövdeye yayılmasını sağlar. En iç bölümde yer alan ‘öz odunu’ ise canlı olmamasına rağmen ağaca güç ve sağlamlık kazandırır.


 Ağacın tüm bu bölümleri ‘fiber’ adı verilen liflerden oluşur. Fiber çok ince selüloz iplikçiklerinin ‘linyin’ adı verilen yapışkan madde yardımıyla bir arada bulunan halidir. Kâğıt işte bu fiber denilen liflerin ayrıştırılıp tekrar katıştırılmasıyla elde edilir.

    Odundan kağıt hamuru elde etmek için kağıt yapımında kullanılacak odun olan çam ağacı, kayın ağacı, kavak ağacı toplanır. Ağaçlar silindir şeklinde kesilir, kabuğu soyulur, rendelenmek suretiyle temizlenir. Bundan sonra sıcak su buharına tutulur. 

Sonra da sert taştan yapılmış büyük değirmen taşların, da lifler haline getirilir. Meydana gelen bu odun hamuru havuzlarda toplanır. Odun hamuru, reçinelerden, 1inyinden temizlenir ve beyaz halde hamur meydana çıkar.

    2- Kağıt hamurunun kağıt haline konulması :

    Büyük bir havuzda, bir pervane aracılığı ile akıcı bir duruma sokulan kağıt hamuru, büyük iki dönen silindir arasına gerilmiş ve sonsuz olarak döner bez üzerinde akıtılır. Bu bez üzerinde ince yaprak halinde ilerlerken, silindirler aracılığı ile suyunu kaybeder ve ıslak kağıt haline gelir. Bu ıslak kağıt, kurutma makinelerinden geçer ve tahta bir makara üzerine sarılır. Bu sarılı makaralar, kağıt bobinlerini meydana getirir

    Bu bobinler, rotatif makinelerde baskı yapan gazeteler tarafından aynen kullanılabilir.

    Düz baskı denen makinelerde kitap ve dergi basmak için bu bobin halindeki kağıtlardan düz kağıt denen kağıtlar elde edilir.
 
ETİKET:kağıt nasıl yapılır video-kağıt nasıl üretilir-kağıt nasıl yapılır özet-kağıt nasıl yapılır izle-kağıt nasıl yapılır kısaca-evde kağıt nasıl yapılır,kağıt nasıl üretilir-kağıt nasıl yapılır özet-kağıt nasıl yapılır izle-kağıt nasıl yapılır kısaca-evde kağıt nasıl yapılır

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Bluehost Coupons