29 Ekim 2012 Pazartesi

KOLA NASIL YAPILIR NEDEN YAPILIR YAPIMI

KOLA NASIL YAPILIR NEDEN YAPILIR YAPIMI



Etiket:kolanın yapılışı,coca cola nasıl yapılır,koka kola nasıl yapılır,kola nasıl yapılır izle,kola nasıl yapılır,kola nasıl yapılır resimli,kola nasıl yapılır tarifi

 Bilgisayar başında çalışanların bir fincan kahvesi yanlarından hiç eksik olmaz.Çalışırken hem yorgunluğumuzu alır hem de yayılan nefis kokusuyla içimi keyiflidir.Kola ise genç yaşlı özellikle yaz aylarında hemen hemen herkesin en çok tükettiği meşrubatlardandır.Peki,bu içeceklerin ana maddesini oluşturan kolanın nasıl keşfedildiğini biliyor musunuz?

 

XIX. yüzyıl boyunca Avrupalı kaşiflerin ağır yükünü taşıyan Afrikalı hamallar,orman boyunca seyahatin yorgunluğunu üzerlerinden atmak için basit bir yöntem uyguluyorlardı.Topladıkları birkaç kola tohumunu dinlenme molalarında çiğniyorlardı.

Afrikalılar kola tohumundaki bir maddenin vücut üzerinde uyarıcı etkisi olduğunu ve kola tohumunu çiğneyerek,saatlerce yorgunluk hissetmeden yürüyebileceklerini biliyorlardı.Bilim adamları daha sonra kola tohumunun uyarı etkili kafein içerdiğini saptadılar.Kola ağacı Batı Afrika’nın her tarafında yetişir.Kola meşrubat sanayinde kullanılmaya başladığından bu yana ağacın önemi artmıştır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Bluehost Coupons