13 Ekim 2012 Cumartesi

HOPARLÖR NASIL YAPILIR VİDEO İZLE

HOPARLÖR NASIL YAPILIR VİDEO İZLE


Hoparlör yapmak ilk bakışta biraz karışık gelebilir.
Ancak hoparlör için bilmemiz gereken; elektrik akımını ses sinyallerine çevirmesi. Bunun için bir plastik tabak, plastik bardak veya bir CD ile bile hoparlör yapılabilir. Bunun için birkaç malzeme yeterli olmaktadır.

hoparlr nasıl alışır



Malzemeler;


Ferrit veya neodyum mıknatıs
20 metre bakır tel (0.25 mm çapında)
plastik tabak
yapıştırıcı
boş bir kağıt
erkek jack
Hoparlör yapma işlemine başlarken ilk yapacağımız işlem mıknatısımızın üstünü bir parça kağıt ile çevrelemek ve onun hoparlr nasıl alışır yapılırüzerine bakır telden 60 tur sarmak. Bakır telin başlangıç ve bitiş uçlarını biraz uzun tutalım. Bu iki ucu erkek jack'a bağlayalım. Sarma işlemi bittikten sonra  hazırladığımız mıknatıslı bobini plastik tabağın arka tarafına yapıştıralım. Plastik tabak düz çevrildiğinde yan yatmaması için, iki kağıt parçasıyla yanlarından kuvvetlendirelim. İşlemimiz bitmiştir. jack' ı müzik setine bağlarsak ses çktığını göreceksiniz. Eğer bir başka neodyum veya ferrit mıknatıs alıp hoparlöre yaklaştırırsanız daha çok ses çıktığını göreceksiniz. Şimdiden kolay gelsin .

Hoparlörün nasıl yapıldığını anlamanız için bir tane video ekliyorum

>



ETİKETLER-hoparlör nasıl çalışır- hoparlör nasıl yapılır video-evde hoparlör nasıl yapılır-hoparlör nasıl yapılır izle-hoparlor ayarlari nasıl yapılır-hoparlor ayarlari nasil yapılır

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Bluehost Coupons