27 Ekim 2012 Cumartesi

SAKIZ NASIL YAPILIR VİDEO İZLE

SAKIZ NASIL YAPILIR VİDEO İZLE

Sakızın tarihi ağaç reçinelerini çiğneyen antik yunanlara dayanır. Bugünkü sakızın patenti Amerika da 1869 yılında bir dişçi tarafından alınmıştır. 1928’de başka bir Amerikalı balonlu sakızı icat etmiştir.

Balonlu sakız bütün boy ve renklerdeki sakız toplarından oluşur ancak balon şişirmede hiçbir şey yumuşak pembe şeyi yenemez. Hepsi sakızı çiğnenebilir bir madde olan sakız hamuru ile başlar. Geleneksel olarak bu hamur ağaç reçinesinden yapılırdı. Bugün bu madde plastik ve kauçuktan yapılır. Sentetiktir. Sakız hamuru nu bir kar karıştırıcıya döküp renk ve aroma eklenir.

Karışmaya başladığında glikoz şurubu tat vermek için karışıma dökülür. Sıvı olduğu içi sakız hamurunu tutmaya yardımcı olur. Sonra toz halinde bir tatlandırıcı olan üzüm şekeri eklenir. Malzemeler 20 dakika harmanlanır. Karıştırma işlemi her şeyi birbirine özdeşleştiren bir ısı oluşturur.

Karışım ekmek hamuru kıvamına ulaştığında hazır hale gelir. El arabası ile ön püskürtücü denilen bir makineye aktarılır. Bu makine karışımı dar bir uçtan sıkar. Bu büyük ve hacimli tomarı ince şeritler haline getiri ve bu hali ile püskürtücülere gidebilirler. Püskürtücüler her şeridi bir balonlu sakızın gerçek boyutlarında sıkar. Bu dışarı uzun ve kesintisiz bir şerit olarak çıkar.

Daha sonra lokmalık parçalara ayrılacaktır. Bu püskürtme işlemi sakızı ısıtır. Eğer kesilip paketlenirlerse ambalajlarına yapışır. Bu yüzden soğutma bölümüne alınır. Sakızlar 3 ila 7 derecede 15 dakika bekletilir.

Balonlu sakız dışarıya çıktığında kesim ve paketleme için uygun olacak kadar soğumuşlardır bir makine iki işlemi de saniyelerden kısa sürede gerçekleştirir. Bu makine dakikada 900 parça balonlu sakızı işler.

ETİKETLER-sakız imalatı nasıl olur-sakız nasıl yapılır belgeseli-sakız neyden yapılır-sakız çiğnemenin faydaları-sakız neden yapılır-sakız nasıl yapılır izle-falım sakız nasıl yapılır -sakız imalatı nasıl olur-sakız nasıl yapılır belgeseli-sakız neyden yapılır-sakız çiğnemenin faydaları-Sakız Nasıl Yapılıyor

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Bluehost Coupons