10 Kasım 2012 Cumartesi

GAZETE NEDİR NASIL YAPILIR ÜRETİMİ YAPIMI VİDEO İZLE

GAZETE NEDİR NASIL YAPILIR ÜRETİMİ YAPIMI  VİDEO İZLE

gazete nasıl hazırlanır-gazete nasıl oluşur-okul gazetesi nasıl yapılır-gazete nasıl çıkarılır-gazete nasıl kurulur-gazete nasıl yapılır video izle-gaste nasıl basılır video seyret-gazete nasıl olmalı video izle
Gazete Nedir, Gazete Ne Anlama Gelir, Gazete Ne Demektir, Gazete Anlamı  
Nedir ile ilgili bilgileri bu yazıda paylaşmaya çalıştım.

Gazete ile ilgili internet ortamındaki ve diğer ansiklopedi gibi bilgi kaynaklarından elde ettiğim bilgileri yazımda paylaştım. Yararlı olmasını dilerim. Konu ile ilgili sorularınızı ve düşüncelerinizi de aşağıda yorum olarak bırakabilirsiniz.
Gazete Anlamı

Gazete Nedir Basımı, nasıl basılır
Yazı ve fotoğraf kullanarak halka güncel olaylara ilişkin haber, bilgi ve yorum getiren yayın organı. Genellikle günlük ve haftalık olmak üzere yayınlanan gazetelerde, yukarıda sayılanlara ek olarak hava durumu, borsa, televizyon yayın programları, spor olayları vb. yararlı bilgilere de yer verilir. İnsanlar okuyacakları gazete ya da gazeteleri seçerken çok çeşitli eğilimler içinde bulunur. Ayrıca gazetenin baskı kalitesi de bu seçimde etkili olur.

Gazete

  
; radyo, televizyon, dergi gibi bir kitle iletişim aracıdır. Bunların tümüne birden medya adı verilir. Gazete ve dergilere de kısaca basın denilmektedir.

Türkiye’de ilk gazete 1831 yılında Takvîm-i Vak’ayi adıyla yayımlanmıştır. İlk Türk gazetecisi de Agâh Efendidir. Daha sonraları Ceride-i Havadis, Tercüman-ı Ahval, Tasvir-i Efkâr, Hürriyet ve İbret gibi gazeteler yayın yaşamına girmiştir. 1928 yılında yapılan Harf Devrimi ile birlikte Türk gazeteciliğinde büyük gelişmeler olmuş, gazetelerde ayrıntılı haberler, fıkralar, makaleler, romanlar, öyküler, röportajlar yayımlanmaya başlanmıştır.

Günümüzde gazetecilikle ilgili teknoloji çok büyük bir gelişme göstermiştir. Türk gazeteciliği de teknolojik gelişmelere ayak uydurmuştur.

Gazetelerin habere yaklaşım biçimleri değişik özellikler gösterir. Kimi gazeteler haberciliğin ciddîlik, tarafsızlık gibi ögelerini öne çıkarırken kimileri de magazin boyutu üzerinde yoğunlaşırlar.

Okullar, sendikalar vb. kuruluşlar da gazete çıkarabilirler. Bunların tirajları sınırlı sayıdadır. Seslendikleri kitle ve amaçları bellidir. Günümüzde gerek içerik, gerekse teknik açıdan gazeteler çok büyük ilerlemeler kaydetmiştir. Özellikle bütün birimlerde bilgisayar tekniklerinin kullanılmaya başlaması, halkın gazete okumaya yönelik ilgisinin tükenmeyeceği konusunda umut vermektedir.

KAYNAK: http://teknonline.com/gazete-nedir.html

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Bluehost Coupons