2 Kasım 2012 Cuma

MAKARNA NASIL YAPILIR FABRİKADA ÜRETİMİ YAPIMI VİDEO İZLE

MAKARNA NASIL YAPILIR FABRİKADA ÜRETİMİ YAPIMI VİDEO İZLE

makarna nasıl yapılır video-makarna nasıl imal edilir-makarna yapımı video izle-makarna fabrika seyret-makarna nasıl üretilir-makarna çeşitleri-makarna pişirmesi izle seyret-makarna fabrikadan nasıl çıkar
Marco Polo 700 yıl önce erişteyi Çin’den
 
dönüşünde yanın da getirdiğinden beri makarna dünyanın her tarafındaki yerlerini aldı 15 yy’da popüler olan makarna İtalyan mutfağındaki ayrıcalıklı yerine kuruldu.

Spagettiden benguniye lazanyadan peniye kadar liste uzar gider. Makarnalar genellikle 20 gre sudan imal edilirler. Silolarda koyu kehribar rengi buğdayından elde edilmiş 30.000 kg’dan fazla irmik depolanabilir. İrmik önce 5-10 saniye suyla karıştırılacağı ön karıştırıcıya gider.

Makine saatte 1-2 ton arasında irmik işleyebilmektedir. Ön karıştırıcıdan çıkarılan hamur hava ile tema ettiği için içinde pervane şeklinde bıçaklar bulunan 1.

Karıştırıcıya düşer sonra havanın boşaltılmış olan ikincisine karışım şimdi pirinçten yapılmış kalıplara gitmeye hazırdır. Her bir makarna için farklı makarna kalıpları bulunur.

 


Hamur kalıpların içine basınç ile enjekte edilir. Döner bir bıçak ile dakikada 12000 saatte 720.000 makarna keser.

Hamur hala oldukça taze olduğundan hamur hala yumuşaktır ve kuruması beklenir.  Kuruyan makarnalar paketlenmeye hazırdır.


0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Bluehost Coupons