3 Kasım 2012 Cumartesi

PATATES CİPSİ NASIL YAPILIR EVDE CİPS YAPIMI VİDEO İZLE

PATATES CİPSİ NASIL YAPILIR EVDE CİPS YAPIMI VİDEO İZLE


Bu cipsleri üretmek için taze patatesler kullanmak zorundalar.

24 saatten daha taze… patates cips nasıl yapılır-evde cips nasıl yapılır-cips tarifi-cips zararları-evde cips yapımı-cips nasıl yapılır video izle-cips nasıl yapılır türkçe-cips üretimi yapımı izle seyret-cips patates cipsi fabrikası-patates cipsi nasıl yapılır video izle seyret
Aksi takdirde patateslerde siyah bölgeler oluşmaya başlar.Üzerlerindeki kumlardan arındırıldıktan sonra, patatesler soyma makinesine kadar su dolu bir kanalda ilerler. Soyma makinesinin silindiri, patatesleri pürüzlü tekerlerine sıkıştırarak kabukları soyluncaya dek defalarca döner.

Bu makine saatte 12.000 ton patates soyabilir. Bir sonraki adımda, bir düzenek yardımıyla patatesler boylarına göre ayrılır. Küçük olanlar bir sonraki yıkama aşaması için aşağı düşerken, büyük olanlar kesilmek üzere yukarıda kalır. Onlarda kesildikten sonra yıkama kısmına düşer. Patatesler yıkandıktan sonra dilimleyicilerden geçer. Dilimleyicinin bıçakları değişik şekil ya da kalınlıklara ayarlanabilir.

 

Haznenin dönmesiyle oluşan merkezkaç kuvvetiyle, patatesler keskin bıçaklara doğru fırlatılır. Normal bir patates cips diliminin kalınlığı milimetrelerle ifade edilir. Ortalama boy bir patatesten 36 dilim çıkabilir. Sonunda patates dilimlerinin yıkanma aşamasına sıra gelir. Hepsi dev bir silindir içinde 1 dakika boyunca serin suyla döne döne yıkanır. Daha sonra hava üflenen bir tünelden geçirilerek kurumaları sağlanır.

Kızartma bölümü
190 santigrad derecede kaynamakta olan kanola yağı içerir. Sadece 3 dakika sonra patates dilimleri, patates cipsine dönüşmüş olur. Kızarmış dilimler kızartma bölümünden çıkarken, yağları da süzülür. Bir sonraki adım, Tuz banyosudur. Cipsler daha sonra ayıklayıcıya gelir.

Elektonik bir kamera üzerinde kahverengi leke ya da herhangi bir bozukluk olan dilimleri tespit eder ve o dilimler bir hava basıncıyla ayrılır. Daha sonra türlerine göre, üzerlerine çeşitli çeşniler serpilir. Bir sonraki düzenek, paketlenmek üzere cipsleri ayırır ve aktarır. Cipsler poşetlere doldurulur ve poşetlerin ağızları kapatılır.

Sonuç
Normal bir patatesten, patates cipsine geçiş süresi 15 dakika kadardır. Onu tüketme süresinden oldukça kısa.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Bluehost Coupons